מסעדת “אמורה מיו” התל-אביבית נפתחה לפני יותר מ 20 שנה על-ידי סוזאנה ושלומי סלומון. בני הזוג, ששבו לישראל לפני כ-30 שנה משהות באיטליה, פתחו את “מסעדת פיצה פצה” האגדתית (השוכנת בסמוך ל”אמורה מיו”), והביאו לישראל מושגים חדשים כמו פוקאצ’ה, קאלצונה ולזניה, שכלל לא היו מוכרים בארץ עד אז.
שלומי וסוזאנה, שהיא ילידת רומא, למדו במקומות שונים באיטליה את המקצוע, והתמחו במגוון מאכלים מהמטבח האיטלקי, זאת על מנת לשחזר את הצלחתה של “מסעדת פיצה פצה”. ואכן, כבר כשנכנסים לטרטוריה “אמורה מיו” ניתן להרגיש מיד אווירה איטלקית במיטבה. העיצוב החם והנעים של מסעדת “אמורה מיו”, המוזיקה האיטלקית המתנגנת, השירה של שלומי, אשר מסתובב בין השולחנות ב”אמורה מיו” ודואג כמו פאפא טוב שכולם ייהנו ויאכלו הכל.
האוכל במטבח של “אמורה מיו” (בעברית – אהוב/ה שלי) מיוצר מדי יום מהחומרים הטובים והטריים ביותר. חלקם מיובאים מאיטליה. מקורן של המנות הוא באוכל האופייני למרכז ודרום איטליה. מסעדת “אמורה מיו” מציעה גם ארוחת טעימות מהנה, הכוללת מבחר עצום של מנות אנטיפסטי, פיצות, פסטות, בשרים וקינוחים.
על קיר גדול של מסעדת “אמורה מיו” תלויה תמונה עתיקה, שצולמה לפני כ-60 שנה באיטליה, ובה מופיע נונו אלברטו, סבא-רבא של סוזאנה, יחד עם חברים נוספים אשר הקימו בזמנו את עמותת “אליהו הנביא”, שדאגה בעיקר לנזקקים בקהילת יהודי רומא, וקיימת עד עצם היום הזה. החברות בעמותה היא עניין של כבוד גדול בקרב יהודי הקהילה, והיא עוברת בירושה מאב לבן.